A régi idők csokoládé-vanília kettősét mára messze meghaladta a fagylalt-kultúra. A gasztronómia e szegmense a meleg hónapokban még mindig hatalmas népszerűségnek örvend, de az év egyéb időszakaiban is sokan kedvelik a hűsítő finomságot. Az olasz kézműves fagylaltok azt a pluszt adják, amire az édes ízek rajongói leginkább vágynak.
Sokak szerint a legjobb olasz fagylalt Budapesten a Hisztéria cukrászdában található. A gyümölcsös ízek kedvelői sárgadinnyés, meggyes, narancsos, vagy éppen áfonyás fagylaltok közül válogathatnak. Mindehhez azonban hozzájön egy kis csavar, amitől az ízvilág igazán egyedivé válik. A joghurtot meggyel kombinálják a szakemberek, az áfonyához fehércsokoládét adnak, a narancsot pedig túróval teszik különlegessé. A madártej, a tiramisu, a mascarpone és a Sacher torta szerelmesei egyaránt rátalálhatnak új kedvencükre, méghozzá az olasz fagylaltoktól jól ismert minőségben.
A mai kor embere gyakran érdeklődik a cukormentes, a tejmentes és a gluténmentes finomságok iránt. Nincs ez másként akkor sem, ha fagylaltokról van szó. A mentes édességeknél feltüntetésre kerül az is, hogy milyen alapanyagot nem tartalmaznak azok. Ez az életmódváltók, a tejtermékeket kerülők, vagy például a gluténmentes étrendet követőknek kifejezetten hasznosnak bizonyul.
A fagylalt nagykereskedés működése nem ismeretlen jelenség hazánkban. A minőségi cukrászdák és fagylaltozók kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy milyen beszállítótól szerzik be az alapanyagokat, az elkészült fagylaltokat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan már a tavasz első heteiben nagy érdeklődést mutatnak a prémium kategóriás fagylaltok iránt, és a készletek feltöltésével már ekkor érdemes foglalkozni.
A gasztronómia és az édességek iránt érdeklődő fogyasztók napjainkban többet várnak el a pénzükért. Sokan szeretik a sütemények ízvilágát fagylalt formájában viszontlátni, de az sem mindegy a legtöbbeknek, hogy kapnak-e étkezési szokásaiknak megfelelő finomságokat a fagyi hűsítő jellegével kombinálva. Ma már alapelvárás, hogy a mentes étrendet követők is rátaláljanak kedvenceikre, amelyeket büntetlenül fogyaszthatnak. A minőségi alapanyagok és a szakértelem együttesen gondoskodnak arról, hogy a fagylaltozás újszerű élményt jelentsen, a korszerű elvárásokat is fókuszba helyezve.